Opleidingen
in de binnenvaart

Heb je geen zin in een saaie 9 tot 5 baan maar wil je avontuur in je werk en droom je van een arbeidsplek die er iedere dag anders uitziet? Ben je geïnteresseerd in techniek, houd je van de gezonde buitenlucht en wil je graag reizen en een leuke werkomgeving?

Denk dan eens aan een carrière in de binnenvaart. Matroos, machinist, stuurman of kapitein, het zijn allemaal functies waar veel vraag naar is en dus met grote baanzekerheid. Kijk hieronder voor de opleidingsmogelijkheden. En voor een aantal persoonlijke verhalen van starters en gevorderden op de binnenwateren kijk HIER.

Grote baanzekerheid

Er zijn in Nederland en België verschillende opleidingen die je voorbereiden om te gaan werken in de binnenvaart. Er zijn opleidingen op verschillende niveaus en op verschillende plaatsen. Welke richting je ook op wil, in de binnenvaart is er altijd een leuke passende baan te vinden. Neem eens een kijkje bij een van de opleidingen hieronder en kies voor een opleiding in de Binnenvaart:

Wil je weten via welke weg jij in de binnenvaart kan werken en welke opleiding je moet hebben voor de verschillende beroepen in de Wereld van de Binnenvaart? Bekijk dan een van de twee onderstaande schema's.

Zij-instromen Opleidingen